Home Singles CAUSENATION – Hearts Beat Strong

CAUSENATION – Hearts Beat Strong

by Nel Mertens

“Do You remember
When we were young and beautiful…?”

Nostalgische lyrics klinken in een fris en vers CauseNation-nummer over liefde die al lang duurt, maar harten die nog steeds even hard kloppen voor mekaar. Het EBM-/ dark minimal project van bezieler Vain Sacrosanct, Dries De Vreeze en Jonas Herrnia  komt met een knappe opbouw in Hearts Beat Strong sterk uit de hoek.

Er lijkt meer ruimte en verschil te zitten tussen de vocale en de instrumentale sound: de donker sobere zanglijnen staan tegenover het klare synthspel dat licht uitademt. Het geeft de track een hoopvolle sfeer mee, terwijl voorgaande nummers vaak doemdenkend klonken. Noem het evolutie of niet, wij vinden dit alvast een fijne verandering. De beats blijven standvastig doorgaan, geaccentueerd met metaalachtige sounds en elektronische details.

In de bijhorende flitsende videoclip – opgenomen in een kelder al even kil als de minimal sound en de emotioneel vlakke vocalen die CauseNation kenmerken – kloppen de harten en beats warm in hetzelfde ritme.

Hearts Beat Strong is digitaal verschenen op alle streamingplatforms en is te koop via Bandcamp.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More