Home Singles CASPAR AUWERKERKEN – Untitled (V2 Records)

CASPAR AUWERKERKEN – Untitled (V2 Records)

by Bart Verlent

We hebben even geduld moeten hebben maar nu kondigt singer-songschrijver Caspar Auwerkerken eindelijk zijn debuutep aan. Die zal op 25 augustus in de winkel liggen. Sinds 2014 timmert dit Hasseltse talent aan de weg en vorig jaar versierde hij een platencontract bij V2 Records. Hij werd ook “artist in residence” in Het Depot in Leuven en in de Muziekgieterij in Maastricht.

© Caspar Auwerkerken

Caspar trok de studio in met Orson Wouters (Transistorcake, Aili, Wanthanee…), die de productie voor zijn rekening nam. Untitled is de vierde single uit de nieuwe en Auwerkerken richt zich tot alle klimaatontkenners die hun schuldgevoelens zo gemakkelijk lijken weg te kunnen spelen. Met deze song protesteert hij tegen alle politieke leiders die alleen aan geld en aan zichzelf denken, in plaats van voor onze mooie wereld te zorgen. Tekstueel vond Caspar verwantschap bij Henry David Thoreau’s Walden en Civil Disobedience, een ode aan de natuur en een spiritueel leven en tegelijkertijd een aanklacht tegen immorele, politieke regeringen.

Zoals altijd bij Caspar, klinkt het nummer heel puur en integer. Zijn subtiele gitaarspel wordt aangevuld met warme soundscapes, maar zijn knappe stem maakt nog het meest indruk. In Untitled wordt die ook nog eens ontdubbeld zodat we dubbel zoveel magische momenten krijgen. We horen muziek die doet denken aan een ingetogen Radiohead aangevuld met een fragiele Tamino.

Het is duidelijk dat Wouters perfect aanvoelde welke richting Auwerkerken uit wilde. Het resultaat van hun vlijt is een pure diamant die zal blijven schitteren.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More