Home Singles CAPPAERT – The Pretender

CAPPAERT – The Pretender

by Bart Verlent

De singles van het album Wild Bouquet, dat komend najaar verschijnt, hebben Annelies en Sarah Cappaert alias Cappaert, in het buitenland al in de spotlight gezet. De nummers Cross The Earth en Eternal Sleep Avenue werden genomineerd in Nashville tijdens de International Songwriting Competition (met in de jury onder andere: Tom Waits, Mariah Carey, Jennifer Hudson…) zodat Cappaert binnenkort misschien in het rijtje past tussen vroegere winnaars Gregory Porter, Adrianne Lenker. Goyte, Passenger, enz…

© Cappaert

Maar eerst is er nog een nieuwe single. The Pretender gaat over twijfelen aan jezelf en de zoektocht naar moed door een hang naar oprechtheid. Annelies houdt zichzelf een spiegel voor. Ze houdt de verschillende rollen, gedaantes en versies van zichzelf tegen het licht en stript zichzelf zo tot de essentie. Wil ze liever veilig buiten schot blijven of kiest ze toch voor een puur, waarachtig en vrij leven.

Die tweestrijd hoor je ook in de muziek van het nummer. De latin, flamenco en mediterraanse tintjes komen op zeer natuurlijk wijze samen tot één mooi geheel. De oorspronkelijke gitaarpartijen van Annelies worden subtiel aangevuld door Tom Vanstiphouts warme gitaar. Het nummer wordt mooi opgebouwd met rijke arrangementen en Sarah en Annelies schitteren met hun fantastische stem en samenzang.

The Pretender heeft het donkere mysterieuze dat je ook vindt in Lana Del Rey-songs alleen zit in dit nummer meer afwisseling en is het tegelijkertijd erg puur. Annelies heeft ook het artwork voor deze single (en de andere releases) gemaakt waardoor we een mooi oprecht pakketje krijgen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More