Home Singles CALICOS – In Motion (Mayway Records)

CALICOS – In Motion (Mayway Records)

by Bart Verlent

In 2018 wonnen The Calicos Humo’s Rock Rally en in 2021 verscheen hun straffe debuutplaat The Soft Landing. Intussen liet de band de “the” vallen, en gaat het zestal door het leven als Calicos. Op 22 november mogen we het tweede album verwachten van dit gezelschap. We kregen al straffe voorproefjes uit nieuwe plaat met The Siren, Reliving en Comedown waarop te horen is dat Calicos het anno 2024 niet enkel bij americana houden maar veel breder gaan zonder hun eigenheid te verliezen.

© Calicos

Dat is niet anders in single nummer vier In Motion. Op deze track mijmert zanger/gitarist Quinten Vermaelen over prille liefde en het leven nemen zoals het komt. Het nummer was een sleutelmoment tijdens het creatieve proces van het album en we horen hoe de bandleden elkaar prachtig aanvullen. Het nummer bloeit heel rustig open tot een indrukwekkende song met veel variatie en heel knappe arrangementen. In het tweede deel gaat het er iets steviger aan toe zonder aan subtiliteit te verliezen.

In Motion bezit alle ingrediënten om een klassieker te worden. Wat een krachtige meeslepende song is dit!

Calicos gaat dit najaar op tournee en kan je aan het werk zien op:

29/11 – 4AD, Diksmuide
02/12 – Het Depot, Leuven
06/12 – Café Café, Hasselt
11/12 – Charlatan, Gent
12 /12 – De Casino, Sint-Niklaas
13/12 – Trix, Antwerpen
14/12 – Deux Ours, Modave
15/12 – Ancienne Belgique, Brussel

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More