Home Belgisch BUSZJAN – Spiral (Eigen Beheer)

BUSZJAN – Spiral (Eigen Beheer)

by Kennet De Bondt

In 2010 ontstond de band BuszJan & The Musical Society en twee jaar later was hun eerste plaat met dezelfde naam een feit. De band draait rond Jan Van Reeth, en die heeft intussen niet stilgezeten, want deze zomer mogen we het album is Spirals & Broken Circles verwachten. Als warmmaker lanceert BuszJan de clip voor het nummer Spiral.

Wie wat vertrouwd is met gitaargetokkel ontdekt meteen dat hier iemand aan het werk is die weet hoe je verschillende gitaren op een interessante manier bij elkaar brengt. Een subtiele flamenco-ondertoon doorspekt het geheel, terwijl de lage leadvocal zich een weg wringt door de gitaarnoten. De tweede stemmen, de bas en subtiele klavieren geven het nummer nog een extra dimensie.

Of de videoclip nu echt een meerwaarde biedt is iets dat de kijker zelf maar moet uitmaken, al is het natuurlijk altijd fijn om de artiesten eens te kunnen zien. Muzikaal blijkt echter wel dat BuszJan ons een plaat zal brengen waar we nog vele uren van zullen kunnen genieten.

Je kan de band volgen op Facebook en Bandcamp.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More