Home Singles BUN – There I Go (Eigen Beheer)

BUN – There I Go (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Wat doe je als de band waar je bij speelt, in het geval van Brecht Vanvyaene was dat Comet Street, de boeken dicht doet? Bij de pakken blijven zitten of met iets nieuws beginnen? Vanvyaene koos voor het laatste en begon met zijn soloproject Bun. Op basis van de twee eerste singles Around The Corner en Two Faced Girl, die eerder verschenen kwamen wij tot de conclusie dat de man zijn inspiratie haalde bij de Britpop uit de jaren 90. Vanvyaene zelf haalt referenties als Oasis, Foo Fighters, R.E.M., The Beatles en Kings Of Leon aan.

(c) Bun

Het plan was om drie singles uit te brengen en dan, rond midden mei, te gaan optreden. Hij maakt in elk geval zijn belofte waar, want hier is single nummer drie There I Go. De optredens moeten nog even wachten. Op There I Go gaat Vanvyaene verder zoals op de vorige twee singles. Catchy Britpop waarin we echo’s horen van Oasis, Stereophonics en Manic Street Preachers.

Bun bewijst met deze single dat hij echt aanstekelijke nummers kan schrijven. Want dit is al de derde single die in ons hoofd blijft hangen. We noemen het Britpop, maar dat wil vooral zeggen dat Bun een internationaal geluid heeft waar hij zeker mee over de grenzen kan geraken. Uitkijken dus naar de debuutplaat van deze topper.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More