Home Belgisch BUBBA – Hot Dog Girl (Big Parade Records)

BUBBA – Hot Dog Girl (Big Parade Records)

by Felix Sandon

Iedere generatie songschrijvers heeft zijn eigen plekken om inspiratie op te doen. Voor het Brussels-Gentse vijftal Bubba is dat de wondere wereld van het online daten. Hun nieuwe single Hot Dog Girl vertelt het verhaal van een jongen die als een blok valt voor een meisje dat zich als hotdog verkleedt en die een obsessieve zoektocht naar haar begint. Toegegeven, daar hebben we Bob Dylan nooit over horen zingen.

De goesting waarmee de dames en heren van Bubba aan de slag gaan is aanstekelijk: de kierewiete videoclip maakten ze zelfs volledig zelf en het is niet moeilijk je in te beelden hoeveel plezier ze daaraan beleefd hebben. Dat geldt ook voor het nummer: de soulvolle rockabilly, de klaterende gitaren, de klokken van stemmen van zangeressen Ellis en Emma en de surrealistische tekst grijpen je meteen bij de kraag.

Wanneer de queeste van de protagonist naar zijn Hot Dog Girl dwangmatiger wordt, gaat ook de muziek dreigender klinken. Dit stuk is echter te lang uitgesponnen en mist op het einde een twist die alles op zijn plaats doet belanden. Maar dat vergeef je Bubba graag wanneer je hen vol enthousiasme ziet razen en dollen. Vergeet al dat online daten, de enige afspraak die je moet hebben is er één met Bubba.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More