Home Singles PREMIÈRE: BUBBA – Dancing Woman (Language and Other Barriers) (Pig Parade Records)

PREMIÈRE: BUBBA – Dancing Woman (Language and Other Barriers) (Pig Parade Records)

by Bart Verlent

Vorig jaar bracht de Gents/Brusselse band Bubba hun debuut-ep uit maar na hun eerste concert moesten ze al afscheid nemen van zangeres Nina Erasmus. Jelle, Simon en Koen bleven niet bij de pakken zitten en kregen versterking van twee nieuwe zangeressen, Emma Verstaete en Ellis De Vreese. Dit jaar plande de band om drie singles uit te brengen, die ze hun “girl trilogy” noemden.

(c) Bubba

Eerst kregen we Hot Gurls, dan volgde Hot Dog Girl waarin het verhaal wordt vertelt van een jongen die als een blok valt voor een meisje dat zich als hotdog verkleedt. Nu krijgen we het sluitstuk van de trilogy: Dancing Woman (Language And Other Barriers).

De nieuwe single gaat ook over falend contact met de medemens. Deze keer gaat het over een jongen die iets voelt voor een dansende vrouw. Helaas spreekt ze een andere taal en gebruikt ze ook een andere lichaamstaal. De gevoelens worden intenser, maar het blijft helaas bij dansen.

Na de futuristische intro krijgen we een lekker groovy nummer met funky invloeden a la Talking Heads en Allez Allez. De spacey break zorgt voor een bizarre wending in het sowieso al bijzondere nummer.

Bubba weet ons altijd te verbazen met bijzondere combinaties van genres, die zorgen ook altijd voor een frisse waterval aan klanken. Altijd leuk om zoiets op een koude winterse dag voorgeschoteld te krijgen.

FACEBOOK/ STREAMING

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More