Home Singles BRUNO BAVOTA & CHANTAL ACDA – Still I (Temporary Residence Ltd.)

BRUNO BAVOTA & CHANTAL ACDA – Still I (Temporary Residence Ltd.)

by Bart Verlent

Chantal Acda heeft niet stil gezeten tijdens de covid-lockdowns, ze schreef en nam haar prachtig album Saturday Moon op, maakte met haar partner Eric Thielemans een nieuwe indrukwekkende soundtrack voor de film Koyaanisqatsi en had ook nog tijd over om een album in te blikken met de Italiaanse pianist/componist Bruno Bavota. Chantal en Bruno kennen elkaar al jaren, waren fan van elkaars werk en hadden al een tijdje plannen om samen een ep op te nemen. Door de drukke agenda’s kwam dat er niet van. Door covid lag alles stil en was er wel tijd om alles rustig op te nemen, zonder dat beide artiesten in dezelfde kamer waren.

© Chantal Acda & Bruno Bavota

Het resultaat is dat Acda en Bavota zoveel songs verzamelden dat het dan maar een album is geworden. De langspeler A Closer Distance verschijnt op 7 oktober bij Temporary Residence LTD. De nummers zijn gebouwd op Bruno’s piano arrangementen en Chantals dromerige stem. Still I is het eerste voorproefje van het album. Het sfeervolle pianowerk van de Italiaan past perfect bij de mooie stem van Acda.

Het is een heel puur nummer zonder veel franjes, meer heeft dit duo ook niet nodig om diep te raken. We kijken al enorm uit naar het album en ook naar de optredens die het duo samen gaat doen.

Je kan ze aan het werk zien op:

12/10 – Handelsbeurs, Gent
13/10 – De Studio, Antwerpen
15/10 – 30CC, Leuven

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More