Home Concerttip BRIK TU-TOK – Things

BRIK TU-TOK – Things

by Nel Mertens

Is het…? Ja hoor! Er worden voorzichtig aan weer optredens aangekondigd. Ook Brik Tu-Tok, het muzikale huzarenstuk van Maxim Storms en Linde Carrijn kondigt een optreden aan begin juli. En dat doen ze met hun nieuwe single Things.

(c) Brik Tu-Tok

Als acteurs en theatermakers etaleert dit Gentse duo  zijn creativiteit ook in de tracks en optredens. Met kleurrijke make-up en zelfgemaakte recyclART-objecten waar ze geluid uit laten verschijnen als beelden, staan ze op de planken om hun experimentele nummers te delen. Een optreden is dus meer dan gewoon een optreden, want ze schuwen het niet om genres en disciplines te overschrijden. En ook hun nieuwe single is niet gewoon als ‘een liedje’ te benoemen. Maar dat was het geval ook wel al op hun debuutalbum Greatest Hits (2019).

Ook hun nieuwe single Things heeft een excentriek trekje en klinkt instrumentaal even minimalistisch en hoekig als absurd soms. De hoekjes springen eraf, want ondanks de minimalistische opbouw van het nummer, zit er een erg toffe ritmiek in. De afwisseling van de eentonige zanglijnen van Maxim die soms in spanning oplopen en de ijle, verleidelijke spoken vocals van Linde, die af en toe gaan zweven rond de gebalde sounds maakt dit een bizarre, avant-gardistische catchy track.

Brik Tu-Tok opent de zomer met hun performance op 4 juli in De Kreun in Kortrijk. Wees er snel bij, want de tickets zijn erg beperkt in aantal voor dit rooftopconcert.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More