Home Singles BRENT BEUKELAER – Opeengestapelde Schaduwen

BRENT BEUKELAER – Opeengestapelde Schaduwen

by Bart Verlent

Op 10 mei mogen we de tweede Nederlandstalige soloplaat verwachten van Brent Beukelaer (ook gekend als zanger van The Radar Station). Brent nam Ramen Als Ogen, net zoals zijn vorige plaat, op met Sander Cliquet en David Broeders. Deze keer krijgt het trio ondersteuning van gastmuzikanten Nina Kortekaas (Noa Lee), Roos Denayer (Rosa Butsi) en Niels Boutsen (Stoomboot). Na De Bloesem Van De Kerselaar, Ochtendwekker en Ademwolk krijgen we nog een wondermooi voorsmaakje van de nieuwe plaat.

© Brent Beukelaer

Opeengestapelde Schaduwen voelt zoals alle andere composities van Beukelaer als een warm deken dat je beschermt tegen de boze wereld. De knappe arrangementen vullen Brents stem mooi aan en als extraatje legt Nina Kortekaas er een psychedelische vibe in met haar Fender Rhodes met als resultaat dat we een prachtig ingetogen parel krijgen die voor intens kippenvel zorgt.

Ramen Als Ogen is Beukelaers meest persoonlijke werk tot nu toe, waarin hij schrijft over tegenslagen die elkaar blijven opvolgen en hem telkens iets dieper duwen en doen vergeten wie hij is. Als hij die tegenslagen kan ombuigen tot zo’n mooie nummers, dan zijn Brents eigen nummers de beste therapie.

Op 6 juni stelt Beukelaer, samen met zijn band, het album voor in Theater Tinnenpot in Gent. Op 4 augustus doen ze dat op het Dranouter Festival.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More