Home Singles BRENNT – Overwegend bewolkt (remix)

BRENNT – Overwegend bewolkt (remix)

by Fabris Lemant

Een boek remixen, kan dat? Ja, absoluut, zeker als je weet dat muzikale kameleon Brent Vanneste achter de knopen zit. Vanneste laat zich niet in één hokje duwen en heeft de muzikale diversiteit nodig om zijn demonen te bedwingen en zijn creativiteit te laten botvieren.

Onder zijn techno alter-ego BRENNT produceerde Brent Vanneste (Stake, Raveyards, winnaar Ensor 2017 voor de soundtrack van de film My First Highway,…) een remix van het boek Overwegend Bewolkt, het fictiedebuut van de Gentse schrijver Rik Merchie (Hitchhiking Everest, The Holy Trail, The Great Hikes,…).

Overwegend Bewolkt gaat over een vastgelopen auteur die midden jaren ’90 op schrijfretraite trekt naar Bilbao in Spaans Baskenland. Meer op zoek naar zichzelf dan naar woorden voor een nieuw boek, bezuipt hij zich dagelijks in het buurtcafé aan de overkant van zijn hotel. In het zog van enkele surreële stamgasten verdwijnt hij er in een moeras vol nachtbrakerij, terrorisme en liefde.

BRENNT gebruikte een fragment van het traditionele Baskische afscheidslied Agur Djaunak als intro voor zijn song. Als ritmesectie sampelde hij het geluid van een txalaparta, een Baskisch houten slagwerkinstrument. Hij haalde de supportershymne van Athletic Bilbao en de intercom van de metro van Bilbao door zijn elektronische blender. Al deze samples worden op een bedje van pompende technobeats aan sneltempo door onze gehoorgang gejaagd.

Net voor de climax van de track onderbreekt BRENNT de beats met een sample van de ETA-bomaanslag van 2008 op de regionale zender EiTB in Bilbao, het is een zeldzaam rustpunt in deze venijnige track. Deze remix is BRENNTS interpretatie van de verhaallijn van dit boek. Eerlijk is eerlijk, we zijn meer fan  van het gitaarwerk van de West-Vlaming maar met deze track worden onze zintuigen toch geprikkeld om het boek eens te lezen. Indien deze muzikale razernij in boekvorm gegoten wordt lijkt dit verplicht leesvoer.

De boekvoorstelling van Overwegend Bewolkt vindt plaats op zondag 27 september in kunstgalerij Te Hoet in Gent tussen 12u en 21u.

De release van het nummer is gepland voor 25 september en is te horen via de Bandcamp pagina van BRENNT: https://brennt.bandcamp.com/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More