Home Singles BRECHE DE ROLAND – Les Arbres (dear.deer.records)

BRECHE DE ROLAND – Les Arbres (dear.deer.records)

by Bart Verlent

Brèche de Roland is de naam van een natuurlijke opening op de staatsgrens van de Spaanse regio Aragon en het Franse departement Hautes-Pyrénées maar is ook het muzikale project van Calorine Gaye. Voor Gaye was Bréche de Roland jarenlang een laboratorium, een uitlaatklep die geleidelijk aan in zijn plooi kwam. Ondertussen is het project uitgegroeid tot een echte band en verschijnt 12 november het debuutalbum Fin:dèbut.

© Bréche de Roland

Les Arbes is de eerste single uit het nieuwe album en duurst slechts anderhalve minuut. Het is een kort, breekbaar lied met weinig instrumenten. We horen enkel een piano en Gaye die haar mooie stem erbovenop legde. Wat later komen er nog een stem, een keyboard en bas bij. Het is duidelijk dat de tekst belangrijk is voor deze band en dat de woorden een prominente plaats hebben. Daarom is er ook niet gewerkt met veel arrangementen.

Of dat deze Les Arbes een goed beeld geeft van de muziek van Brèche de Roland zullen we pas later te weten komen. Met dit heel korte nummer weet Gaye en co ons niet echt te raken. We horen veel goede bedoelingen maar vóór we echt mee zijn in het verhaal, is het nummer al gedaan.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More