Home Belgisch BOUNTY FEAT. HVDDADI – Hopeloos geval (Eigen Beheer)

BOUNTY FEAT. HVDDADI – Hopeloos geval (Eigen Beheer)

by Fabris Lemant

Faady Chahid aka Bounty brengt vanuit het Hollywood aan de Schelde zijn single Hopeloos Geval uit. Hij is gekomen om te vlammen en om beats te droppen en daar slaagt hij bij vlagen in. Het veelbelovende begin van het nummer, met aanstekelijke beats, doet het beste vermoeden maar ergens halverwege waren we hem een beetje kwijt. In de overkill aan hiphopreleases is het de kunst om je te onderscheiden van de rest en dat missen we hier bij momenten.  

(c) Bounty

Bounty kreeg voor deze track medewerking van één van de vaste waarden van de Antwerpse hiphopscene Jenesaispas. Het nummer Hopeloos Geval is een zelfreflectie van Bounty na een periode van tegenslag (job kwijt, vriendin kwijt, etc) waarin menige gekwetste ziel zich zal herkennen. Het nummer heeft een donkere insteek maar wie zei daar ook alweer dat het leven geen ponykamp is. Bounty verklaart gezonden te zijn door de goden om te surfen op een zondvloed en doet dit hier op een gezapige beat (met dank aan Rob van Genechten en Remi de Roeck).

De 3 minuten durende track is voer voor de hiphopliefhebbers (en die zijn er genoeg) maar om de zondvloed ook buiten Antwerpen te verspreiden zal de 21 jarige Bounty zich serieus uit de naad moeten werken. Het aanbod aan artiesten die ons vanuit hun slaapkamer digitaal bestoken is immers  immens. Om boven de middelmaat uit te komen blijft het nummer niet genoeg hangen. De muziek zowel als de teksten van de jonge artiest doen ons echter vermoeden dat hij met nog straffer spul gaat komen.

Fabris Lemant

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More