Home Singles BOROKOV BOROKOV ft. MAHIEU TERRYN – De Doordeweekse Man (Rotkat Records).

BOROKOV BOROKOV ft. MAHIEU TERRYN – De Doordeweekse Man (Rotkat Records).

by Kennet De Bondt

Dit Belgische viertal brengt elektronische popmuziek, vaak dansbaar en toch wel wat apart doordat ze werken met Nederlandstalige teksten. Borokov Borokov brengt hun tweede album, Enkel Duetten uit, dat – zeer origineel! – enkel uit duetten bestaat. De plaat is een vervolg op het debuutalbum Eerlijk Delen uit 2017.

De Doordeweekse Man is een samenwerking tussen de band (Arne Omloop, Noah Melis, Boris Van den Eynden en Yorgos Tsakiridis) en Mathieu Terryn (Bazart). De tekst wil een weergave zijn van de doorsnee Vlaming die een ‘normaal’ leven leeft. Borokov Borokov trekt hier naar eigen zeggen de humoristische kaart, maar schijnt een beetje te vergeten hoe denigrerend de tekst met momenten wel is.

Muzikaal gezien is het nummer wel leuk maar breekt het zeker geen potten. Het is een afgietsel van simplistische elektropop die in het begin van de jaren tachtig vernieuwend en baanbrekend was, maar is heden ten dage eigenlijk weinig interessant of spannend.
Een muzikaal hoogtepunt of enige vorm van virtuositeit is nergens terug te vinden. Misschien wilde de band De Doordeweekse Song schrijven om tekst en muziek in hetzelfde kader te doen passen. De mix en productie slaagt er daarentegen wel in de authenticiteit van de synthklanken en drumcomputers weer te geven en is mooi in balans met de stem.

In het najaar van 2019 speelt Borokov Borokov nog een klein aantal shows (waaronder in Paradiso Amsterdam en op Full Circle Antwerpen). In het voorjaar van 2020 staat een clubtour door Nederland en België gepland.

Je kan de band volgen op Facebook, Instagram.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More