Home Singles BOOGIE BEASTS – Love Chase (Naked.)

BOOGIE BEASTS – Love Chase (Naked.)

by Nel Mertens

Doen we het niet allemaal? Zelfs de verstokt bewuste vrijgezel? De liefde najagen. Op één of andere manier, elk via onze eigen weg.

En ook de één van de Belgische beste bluesrockbands doet dat, zo blijkt uit hun nieuwe single Love Chase. Het is een nummer dat ons laat proeven van hun aankomende album Neon Skies & Different Highs.
Boogie Beasts kan je dan ook als écht Belgisch beschouwen, al was het maar omdat de band bestaat uit twee Waalse en twee Vlaamse bandleden.

Voor dat nieuwe album wilde het viertal de bluestradities wat lossen en helemaal hun ding doen: “Voor dit album kozen we voor een andere aanpak. Toen we in 2021 aan Love Me Some begonnen te schrijven, was Patrick nog maar net bij de band. Door de gekende omstandigheden waren we genoodzaakt om op afstand te werken en de songs in enkele dagen, tussen de lockdowns door, op te nemen. Na Blues From Jupiter (2022) – wat een eerbetoon aan onze bluesroots was -, wilden we ook niet opnieuw een traditionele plaat maken. Integendeel, nog meer dan ooit hebben we ons eigen ding gedaan. We hebben deze keer ook veel meer tijd gestoken in demo’s en preproductie, en meer aandacht besteed aan melodieën en samenzang. Neon Skies & Different Highs is dan ook een echte studioplaat geworden.”

Dat Patrick Louis (zang en gitaar), Fabian Bennardo (harmonica), Jan Jaspers (zang en gitaar) en Gert Servaes (drums) hierbij meer rockelementen uit hun kast haalden, horen we alvast in Love Chase. Want liefde is wild. Liefde is pure rock ’n roll. Liefde danst en ZZ-Top zit er ook voor iets tussen, laat Boogie Beasts weten: “ Ergens in de zomer van 2022 kwamen Jan, Patrick en producer Koenraad een eerste keer samen in Studio Jupiter, in Tongeren, om enkele ruwe ideeën op te nemen. Koenraad liet een of andere drumsample lopen waarop Patrick de catchy basriff speelde. Tijdens de daaropvolgende repetities probeerden we er een heel arrangement rond te bouwen om uiteindelijk alles weer te strippen tot dezelfde basisriff. Gewoon grooven, dachten we. Met een pompende mondharmonica, een funky koebel en een smerig gitaartje. De lyrics schreef
Jan enkele weken later tijdens een busrit en zo ontpopte het ruwe idee zich tot een soort ZZ-Top-achtig dancenummer.”

Groovy gitaren die ook vuil ronkend tegen de baslijn en de lekker aantikkende ritmes aanschuren. Rokerig, met stoere vocals. Ja, de liefde… heeft ook een vuil kantje, niet? We love it.

De single Love Chase kan je digitaal beluisteren. Het album Neon Skies & Different Highs verschijnt op 19 april en kan je reeds voorbestellen.

Wil je Boogie Beasts live aan het werk zien? Dat kan op:
16/05 – Botanique – Brussel (BE): Album Showcase i.s.m. Classic21, die live uitzenden die avond vanop het concert
17/5 – Blues Peer (BE) – Headliner op het Club Stage
24/05 – Le Repère – Calais (FR)
02/06 – Goezot Festival – Oud-Turnhout (BE)

Facebook / Website / Link ogieTree

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More