Home Singles BONFIRE LAKES – Wreckage (Underneath The Lights) (Eigen Beheer)

BONFIRE LAKES – Wreckage (Underneath The Lights) (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

De Limburgse band Bonfire Lakes koos ervoor om dit jaar een nieuw album op te nemen. Helaas niet echt een goede keuze want door die corona-maatregelen is er spijtig genoeg niet veel mogelijk. Toch kregen we al een voorproefje van het album met de single Before Sleeping (Ben Kenobi) waarop de band rond Marino Roosen, nog gevoeliger en breekbaarder klinkt dan voorheen. Of Wreckage (Underneath The Lights) ook op het album zal verschijnen weten we niet zeker.

Het nummer is een soort van kerstsingle voor een raar jaar. Het gaat over eenzaamheid en ongelukkig zijn op kerst. Heel toepasselijk dus. Wreckage is daarenboven ook het campagnelied voor TEJO, een vzw die therapeutische begeleiding biedt aan jongeren met psychische problemen.

Er komt in februari volgend jaar een TEJO-huis in Hasselt en daarvoor kunnen ze best wat bijkomende middelen gebruiken. Daarom schenkt Bonfire Lakes de opbrengst van de single nummer integraal aan TEJO.

De song wordt rustig opgebouwd en begint met enkel soundscapes, dan vult de breekbare stem van Roosen en een overstuurde gitaar het geheel aan. De intro baadt in een Bon Iver-sfeertje.

Daarna bloeit de song mooi open, bij het refrein krijgen we terug dat experimentele Bon Iver gevoel. Naar het einde toe verliest de stem van Roosen zijn breekbaarheid en begint hij meer te roepen wat het nummer nog een donkerdere sfeer geeft.

Wreckage (Underneath The Lights) is misschien wel één van de meest intense kerstsingles ooit gemaakt. Het “happy x-mas” gevoel zit er niet echt in maar het is wel een bijzonder mooi, ingrijpend nummer dat veel indruk maakt.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More