Home Belgisch BONES SHAKE – Privilege (Never Trust Hippie Records).

BONES SHAKE – Privilege (Never Trust Hippie Records).

by Patrick Bruneel

Abattoir Blues Punk staat er als omschrijving bij Privilege, de nieuwe single van het uit Manchester afkomstige trio Bones Shake. Goed gevonden natuurlijk, als je weet dat deze single het eerste werk is van deze Britse bluespunkers dat niet op hun eigen Abattoir Blues Records verschijnt.

102 stuks op zwart vinyl, 101 op wit vinyl. Dat is de integrale oplage van deze single, waarop zanger David J. Brennan, gitarist Andy Sheffield en drummer Dave Sheffield (hun echte naam of een sneer naar Manchester?) twee zeer geslaagde punky nummers laten horen. Brennan leutert een eind weg, iets minder bezopen dan Jason Williamson (Sleaford Mods) en ook net iets meer echt zingend en brullen. En met een echte band, dat is ook al een groot verschil, al is het net zo elementair als bij voornoemde band uit Nottingham.

Het titelnummer, gestanst op het kantje met 1 hondenbeen, is een stuk punkier en meer gedreven dan de ommekant, 2 hondenbenen, Fryin’ Line. Dat nummer is namelijk een typisch voorbeeld van straffe bluespunk, huilend en wankend, treurend om het een of ander, of niet. Beide nummers wekken onze lust om meer van deze band te horen, zeker op. Dit soort rauwheid is namelijk excellent voer voor onze oren en ideaal om in kleine porties, singlesgewijs, tot ons te nemen. Heerlijk bij deze hitte.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More