Home Belgisch BOLT RUIN – Ekztamnh

BOLT RUIN – Ekztamnh

by Stefan Laforce

Ruwe brutale geluiden en breakbeats. Dat vat het zo’n beetje samen. Maar van een kwaliteit die je doet genieten, ook al is het ruw. 

Deze Gentse producer, Brecht Linden heeft sinds 2019 al meerdere nummers en een album uitgebracht. Eind september krijgen we een verse release, een mini album. Ekztamnh is e eerste single uit die release. 

© Vincent Adeyemo

De eerste indruk was alvast raak. Een grootste, in je gezicht dreigende sound waar we wel pap van lusten. De inspiratie werd gehaald uit de ervaring die je hebt als je de laatste gang op weg naar een rave party aandoet. Pompende sounds die weerkaatsen langs de muren en vervormd je oren bereiken.

Lindens workflow omhelst onder andere geluiden opnemen op afgelegen plekken met verval. De gebruikte afbeelding is trouwens een vogelnest uit de tuin, begrepen we. Tijdens zijn zoektocht naar sounds komt hij al wel eens wilde dieren tegen, zoals een marter. Vervolgens thuis in zijn studio gaat Bolt Ruin met tapeloops en meer aan de slag. Het resultaat is dan ook fraai. 

Bolt Ruin zal vermoedelijk enkel maar groter worden. Met trots lezen we dat de single ook werd gemasterd door de IJslandse Valgeir Sigurösson, de man die zich eerder over Björks sound mocht ontfermen. En het label is zelf lovend over deze release. De klank doet denken aan LudoWic, een man uit Nederland die op Youtube succesvol filmpjes dropt met een impressionante klank, donker en beklijvend.

Op 14 oktober speelt Bolt Ruin op Videodroom 2022 in de concertzaal De Vooruit vierNulvier in Gent, de release voor zijn mini album waarop deze single staat. 

De plaat verschijnt op 30 september 2022, zowel digitaal als op vinyl.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More