Home Singles BLUE GORILLA – Poor Sisamnes (Wagonmaniac)

BLUE GORILLA – Poor Sisamnes (Wagonmaniac)

by Bart Verlent

De mensen achter het Blue Gorilla project wensen om de één of andere reden anoniem te blijven en focussen zich vooral op nummers schrijven. Het project, band of eenmansbedroomproject (?) bestaat nog maar sinds vorig jaar en eind januari mogen we al hun vierde ep verwachten.

© Blue Gorilla

Poor Sisamnes is een voorproefje van de nieuwe ep. Het is een kort en krachtig nummer over een Perzische rechter die levend werd gevild omdat hij zich liet omkopen door misdadigers. Een pittig detail is dat zijn vel later werd gebruikt om de stoel van de rechtbank mee te bekleden, waar zijn zoon (die later ook rechter werd) op moest gaan zitten.

Hoe gruwelijk het verhaal achter het nummer ook mag zijn, toch klinkt het vrij liefelijk en ingetogen. Enkel de bijzondere break die het refrein aankondigt heeft iets creepy. Verder is het eigenlijk een korte, vrolijke popsong. Terwijl Blue Gorilla anders vrij donker uit de hoek kan komen is deze Poor Sisamnes de lichtheid zelve.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More