Home Singles BLØSSOM – Whirl (Friends of Friends Records)

BLØSSOM – Whirl (Friends of Friends Records)

by Bart Verlent

Gijs Grondelaers, Steven Praet en Dirk Bollen zijn allemaal geboren rond 1990 en lieten zich dan ook muzikaal laten beïnvloeden door die periode. Het gevolg daarvan is dat Bløssom een combinatie maakt van shoegaze, emo-rock en indie. Op 15 mei verschijnt hun debuutep Indian Summer Days op het Antwerpse label Friends Of Friends Records.

(c) BLØSSOM

Whirl is ondertussen al de derde single van die ep en het is weer een mooie zij het ruwe diamant. De Limburgers zetten, zoals altijd, een knap melodieus nummer neer waarop ze een indrukwekkende gitaarmuur gebouwd hebben. We horen duidelijk de invloed van de jaren 90 maar Bløssom heeft vooral een sterk eigen geluid.

Het enige minpuntje van Whirl is dat het nummer veel te kort duurt zodat we altijd maar op repeat blijven drukken. Met andere woorden: laat die debuutep maar snel uitkomen!!! We zijn nu al verzot op de wall of sound van Bløssom.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More