Home Belgisch BLANCHE – Soon (PIAS)

BLANCHE – Soon (PIAS)

by Bart Verlent

Ellie Delvaux of beter gekend als Blanche zit niet stil. Nog maar 19 jaar is deze Brusselse zangeres en sinds haar deelname aan The Voice Belgique in 2016 is haar muzikale carrière volledig gelanceerd. Ze eindigde op de vierde plaats op het Eurovisiesongfestival in 2017 en haar nummer City Lights werd een hit. Dat zelfde jaar mocht Blanche de European Border Breakers Award in ontvangst nemen en dan kreeg ze nog eens de prijs voor de doorbraak en de hit van het jaar op Music Industry Awards.

Vorige maand verscheen het dromerige Wrong Turn waar we een mooi beeld kregen van welke richting Blanche uitging. Sfeervolle downbeat-elektro die perfect past bij haar karaktervolle stem. Haar sound doet wat denken aan het werk van Lorde en Lana Del Rey.

Nu bij de nieuwe single Soon mag je zelfs Bon Iver en Ben Howard aan dat lijstje toevoegen. Een mooie rustige opbouw, de zweverige atmosfeer,..het zou zo door deze singer songwriters kunnen geschreven zijn. Het doet ook wel wat denken aan You And Your Sister van Chis Bell dat later bekender werd in de versie van This Mortal Coil. Maar het is absoluut geen kopie, maar er zijn elementen die er ook in terug te vinden zijn.

Blanche is iemand die we duidelijk in het oog moet houden. Ze bewandelt niet de typische platgetreden wegen van de popmuziek. Met haar typerende en originele stem weet ze dat zij andere genres aankan en dat valt op met deze knappe single.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More