Home Singles BILL FAY GROUP FEAT. MARLON WILLIAMS – After The Revolution (Dead Oceans/Konkurrent)

BILL FAY GROUP FEAT. MARLON WILLIAMS – After The Revolution (Dead Oceans/Konkurrent)

by Bart Verlent

De Engelse singer-songwriter Bill Fay kreeg in het begin van zijn carrière niet de aandacht die hij verdiende met als resultaat dat zijn derde album Tomorrow, Tomorrow & Tomorrow zelfs niet officieel werd uitgebracht. Het Amerikaanse label Dead Oceans herondekte Fay. In 2012 kreeg hij een nieuw contract en bracht hij nog drie albums uit op het label. Dit jaar brengt Dead Oceans het album Tomorrow, Tomorrow & Tomorrow eindelijk officieel uit met nog wat onuitgegeven materiaal.

© Marlon Williams

Om de release nog wat meer in de verf te zetten vroeg Dead Oceans aan verschillende artiesten die fan zijn van de muziek van Bill Fay, om enkele nummers van hem te coveren. Hiss Golden Messenger, Julia Jacklin, Mary Lattimore, Steve Gunn, Kevin Morby, Jeff Tweede en Marlon Williams zagen dat onmiddellijk zitten en hun covers worden in de komende weken allemaal uitgebracht.

De Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Marlon Williams bijt de spits af met een mooie, ingetogen versie van After The Revolution. Williams heeft het nummer helemaal gestript en brengt het voornamelijk op piano. Na het refrein valt de band rustig in. Hoe knap het origineel ook is, toch zijn we erg in de wolken van deze prachtige versie van Marlon. Hij blijft trouw aan het origineel maar deed er subtiel ook zijn eigen ding mee.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More