Home Singles BEN FOLDS – What Matters Most (New West Records)

BEN FOLDS – What Matters Most (New West Records)

by Bart Verlent

In de jaren negentig brak singer-songwriter/pianist Ben Folds door met de band Ben Folds Five die uit slechts drie leden bestond. Met het uitstekende tweede album Whatever And Ever Amen werd het trio plotsklaps wereldberoemd en de nummers Brick en Battle Of Who Could Care Less zijn nu nog regelmatig op de radio te horen. De interesse van het grote publiek verdween waardoor de derde langspeler The Unauthorized Biography of Reinhold Messner volledig werd genegeerd, ook al was dit wederom een uitstekend album. Het trio viel uit elkaar (met een korte reünie in 2012), waarna Folds solo verderging.

© Ben Folds

Dit jaar bracht Ben zijn vierde langspeler What Matters Most uit na 15 jaar stilte. . Nu krijgen we de titeltrack van dat album te horen, en het valt meteen op dat Folds nog steeds prachtige melodieuze pareltjes uit zijn mouw schudt. De man componeert knappe, uitgebreide arrangementen waarin hij solistisch volledig tot zijn recht komt. Terwijl hij met de band zich enkel richtte op piano, bas en drums, gooit hij nu alle remmen los. En ja, dat maakt deze compositie nog indrukwekkender.

Ben Folds is terug van weggeweest! Op 1 december zal hij deze plaat presenteren in De Roma in Antwerpen, waar hij wil laten zien dat hij nog steeds een fantastische muzikant is die in staat is om perfecte popsongs te creëren.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More