Home Belgisch WIM – We Komen Er (Eigen Beheer)

WIM – We Komen Er (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Sinds 1997 is de Leuvense rapper WIM de drijvende kracht achter PhilliBustas en het livebandproject PhilliBustasPLUS. Na drie albums gaat Wim opnieuw solo. Binnenkort verschijnt zijn ep Extra waar we de straffe singles Ventileren en Bodem al uit te horen kregen en waarop hij oldskool rap brengt met harde teksten en blazende beats.

(c) Wim

We Komen Er is dus single nummer drie. De muziek werd gemaakt door Btrix, een oud-leerling van Wim. In 2016 bracht het duo samen het album Op De Rooster uit. Fatty K van Marmalade Sound Factory stond in voor de opname, mixing en mastering terwijl Wim de trompetlijnen inspeelde. Het nummer is geschreven in het pre-corona tijdperk en is een ode aan werkers en doorzetters, een thema dat vandaag erg toepasselijk en herkenbaar klinkt.

Terwijl de twee vorige singles heel donker waren, klinkt We Komen Er vrij optimistisch. Het is zelf een redelijk funky en erg dansbare song. Ook de raps van Wim zijn heel positief. Met deze single laat de rapper zichzelf van een totaal andere kant zien.

We waren al overtuigd van de kwaliteit van zijn flows maar met deze single laat hij ook nog eens zien hoe veelzijdig hij wel is. We zijn er zeker van dat Wim op de ep nog meer verrassend uit de hoek kan komen. In elk geval We Komen Er is een zalige, catchy, zomerse single die blijft hangen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More