Home Belgisch BELTOON: RAVEYARDS.

BELTOON: RAVEYARDS.

by Nel Mertens

Onder het moto “Shake the world a little, it needs it!”, lieten ze al meer dan eens een sterke indruk achter, het energieke Gentse trio Raveyards. Joris Casier (drum), Brent Vanneste (zang en gitaar) en Francois De Meyer (zang, synths, conceptualist en producer) gaan met hun sound de alternatieve weg op in de elektronische dancescene, die de ene keer een industriële bijklank krijgt en die ze vervolgens kruiden met hiphop, ge-down-temporiseerde techno, new beat of EBM.

Met hun nieuwe single Fire Tells You laten ze diep inslaande trage basbeats clashen met de zwevende vocals in een meeslepend ritme die je meenemen in een mystieke roes van donkere rave.

Het nummer is geschreven in december 2018, rond de kerstperiode. In de hoop een kerstlied als resultaat te hebben, vertelde het haardvuur waarrond ze zaten hen een ander verhaal: dat van een poging tot gezelligheid. En is dat niet waar het op ieder kerstfeest op uitdraait? Ideaal voor onze beltoon van de dag dus!

Wat Raveyards brengt is ook live een hele beleving, want ze staan bekend voor hun sterke performances waarin ze knappe visuals laten versmelten met hun geluid. Pik dus zeker één van hun optredens mee:

30/10 – Afsnis (Ghent)
31/10 – GHOST, Recyclart (Brussel)
12/12 – De Snuffel (Brugge)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More