Home Singles BELTOON : MESKEREM MEES

BELTOON : MESKEREM MEES

by Björn Comhaire

Jullie keken meer dan 11000 keer naar haar Live Untapped Session, ze was één van de winnaars op Sound Track en ze haalde de finale van Humo’s Rock Rally. Is het dan gek dat Meskerem Mees hier, in de Luminous Dash towers, gezien wordt als één van dé artiesten om vandaag en de komende jaren in het oog te houden? We denken het niet!

Met haar frisse, streetwise uitstraling, de prachtige grain in haar stem en heerlijk Engelse accent laat de 20-jarige Mees ons, in haar eerste single, kennismaken met Joe. Joe is een eenvoudige jongen die alles gezien heeft en overal is geweest, en die het hart van de zangeres gestolen heeft. Een universeel liefdesliedje dus maar met zo’n naturel gebracht dat je niet anders kan dan je, met een milde glimlach op het gezicht, mee te laten voeren in een wereld die Mees voor ons schetst. Een liedje ook dat zichzelf overstijgt en uitnodigt om er een eigen betekenis aan te geven.

Geïnspireerd door grote namen als Nina Simone, Woody Guthrie, Bob Dylan, Joni Mitchell en Jacques Brel, kent Mees haar klassiekers en dat hoor je. Verhalen vertellen kan ze dan ook als de beste. De productie van deze ijzersterke eerste was in handen van Koen Gissen, de hoes werd ontworpen door Ádám Czibik en de videoclip is van de hand van Merel Matthys.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More