Home Belgisch BELTOON: MAUGER.

BELTOON: MAUGER.

by Luminous Dash

In A Haze is de nieuwe knappe single van Mauger. De song begint met een nevelige gitaarpartij in de stijl van Ry Cooder. Deze zet onmiddellijk de toon en past perfect bij de songtitel. Daarna volgt een percussieve bas en een heerlijke drumriff die de rest van het nummer dragen. Miles Davis zei ooit dat de noten die je niet speelt net zo belangrijk zijn, of zelfs belangrijker dan de noten die je wel speelt, dit citaat past perfect bij deze song.

Het nummer ademt veel rust en stilte uit. In de grafische vormgeving heet dit witruimte wat ervoor zorgt dat de compositie enerzijds helderder wordt en anderzijds veel kalmte uitstraalt.

Dat Mauger dit belangrijk vindt, merk je eigenlijk al aan de sobere en net daarom heel mooie album- en singlehoezen. In de song zorgt het er ook voor dat de instrumenten nog beter tot hun recht komen. Zo loopt er een hemelse pianopartij doorheen de ganse song die het subtiele refrein omkadert en de andere songelementen verbindt. Er zijn ook weinig songs met zo’n geniaal schone en minimalistische brug.

De ingetogen stem van Mauger is al vergeleken met deze van Mark Oliver Everett, beter gekend als “E” van Eels, en deze vergelijking past perfect. Mauger straalt alvast dezelfde warmte uit.

In A Haze is geen song die je radicaal overrompelt of overdondert, maar eerder eentje die je beetje bij beetje inneemt en je daarna niet meer loslaat. Het is de vierde single uit de plaat Sunday Competition. Elke single heeft echt zijn eigenheid en dit zorgt voor een heel gevarieerde plaat. Waar de eerste twee singles misschien het meest catchy waren, zijn de laatste singles misschien wel de mooiste.

Als je In A Haze prachtig vindt, beluister dan zeker ook nog eens No Time To Look At You wat echt een fantastisch akoestisch nummer is. Maar nu In A Haze dus, en onze beltoon van de dag!

Stefaan Tubex

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More