Home Belgisch BELTOON: LOW LAND HOME.

BELTOON: LOW LAND HOME.

by Didier Becu

Een band die al een paar jaar bij ons in de kijker loopt is Low Land Home. De band rond Jo Geboers maakt indiepop die naar eigen zeggen een ontdekkingstocht is doorheen diepe menselijke ervaringen. Moeilijke, en zelfs zware, woorden. Maar wie de songs van Low Land Home kent, weet dat zij zich na een paar luisterbeurten gedragen als vrienden voor het leven. Noem het een houvast, een vorm van hoop of wat dan ook, feit is dat Low Land Home in de (Belgische) muziekscene positief anders is.

(C) Michiel Devijver 

Vorig jaar verscheen het debuut Out Of My Mind, en de Gentse band is nu al volop aan het werken aan nieuw materiaal en het eerste wat we daarvan horen is de nieuwe single No Need To Run.

Van de song is er een clip waarin we twee mensen zien die door middel van lichamelijke ervaringen, dans en warme aanrakingen meer over zichzelf en bijgevolg over elkaar ontdekken. Ze durven zich kwetsbaar opstellen. Ze tasten grenzen af. Met de clip wil de band tonen dat het ontdekken van jouw eigen angsten kán binnen een veilige band die je opbouwt met anderen.

Een song uit het gekende huis van vertrouwen, en het doet ons (wat dacht je) uitkijken naar meer. Vandaag de beltoon, en wel op een zeer speciale dag, want Low Land Home staat vandaag (28 oktober) in het voorprogramma van het zo goed als uitverkochte concert van The Slow Show in de Botanique.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More