Home Belgisch BELTOON : L’ITCH.

BELTOON : L’ITCH.

by Nel Mertens

Zou het de jeukende urgentie om hun muziek de wereld in te sturen geweest zijn waardoor L’Itch ons meteen zo triggerde? Op hun Vi.be-pagina laten ze weten dat ze vooral nieuwsgierig zijn naar onze ‘dirty secrets’ en diepste verlangens, maar wat de Mechelse band L’Itch lanceerde met hun eerste single komt binnen als één van zo’n vuile, geheime verlangens.

Deze sound schudden we niet zo snel van ons af: opwindend, geraakt alsof het door een zachte hand was, die bijtend toucheert en af en toe een mep uitdeelt. Een vrij ‘dirty’ gitaarsound, uitbundig drumwerk en uitdagende vocals.

De jonge twintigers Sander Rom (gitaar en zang), Chiaran Verheyden (gitaar), Simon Mahieu (bas en zang) en Sander Blok (drum) zetten een sterke sound neer die psychedelisch wild en stevig klinkt als een weerzinwekkende schoonheid!

Toen dit viertal het nieuws kreeg dat Evil Penguin Records enthousiast was over hun muziek en hen een aantal dagen hun MotorMusic- studio aanbood om een album op te nemen, was dit dé reden voor zanger Sander om er helemaal voor te gaan. Hij nam ontslag en ging aan de slag voor hun aankomende album Urges. Hij zocht een goedkope woonst en vond een leegstaand ziekenhuis., wat een inspirerede plek bleek te zijn om te werken aan de nummers. En die plek krijgen we ook te zien in de videoclip van hun eerste single Fetch, Boy!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More