Home Belgisch BELTOON : KHANI

BELTOON : KHANI

by Didier Becu

“Khani is een performancekunstenaar. Ze is getrouwd met het theater, terwijl ze ook een verhouding met de muziek heeft. Ze maakt muziek die doorkruist is door vele culturen, ze flirt met iconen en electropop. Haar art pop wordt gevoed door mode, fotografie, beats en poëzie, en gekruid met veel vrouwelijke mystiek.” Een vrije vertaling van de biografie die we op het net vonden van deze Brusselse artieste die tegenwoordig in Antwerpen resideert.

Veel weten we niet over Fleur Khani, behalve dat ze in het verleden een paar songs heeft uitgebracht en dat ze nu Alexis, haar nieuwste worp, op ons loslaat. Minimalistische pop die ons vanaf de eerste seconden van onze sokken blies. Spaarzame pianotoesten en een stem die je onmiddellijk bij de nek grijpt. Ergens tussen Lana Del Rey, Soap & Skin en ook wel Head On Stone om dichter bij huis te lijven. Muziek die je door zijn pracht en doordringende tekst pakt. Een song waar je eventjes niet goed van bent, overdonderd worden door schoonheid heet dat.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More