Home Belgisch BELTOON : IKRAAAN

BELTOON : IKRAAAN

by Didier Becu

IKRAAAN. Een naam die je zeker en vast al moet gehoord hebben. Onlangs nog was ze één van de finalisten van De Nieuwe Lichting, en ofschoon ze het niet tot de begeerde top 3 wist te schoppen, blijft deze Mechelse zangeres er één om te volgen. Vorig jaar verscheen op Fake Records (het label waar ook Uberdope en Brihang op zit) haar debuut onder de vorm van de ep Happy Pill.

© Ann Cnockaert

Kenmerkend voor de stijl van IKRAAAN zijn de ijzige teksten die door merg en been gaan, of hoe een jong meisje reeds alle vallen van het leven heeft ontdekt. Eerder verschenen al Reflectie en de titeltrack Happy Pill als videosingle, en men heeft nu hetzelfde gedaan met Hypnose. Kwestie van IKRAAAN de exposure te geven die ze dubbel en dik verdient.

Wederom werd aan de Franse regisseuse Louise Guais gevraagd om een clip te maken van het nummer en opnieuw is men erin geslaagd om beeld en muziek perfect samen te laten lopen, al was het maar voor de beangstigende sfeer van IKRAAANs muziek die perfect in de video wordt weer gegeven.

Nadat ze eerder te zien was met Brihang, gaat IKRAAAN de komende maanden in Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel op clubtour met MEYY en Chibi Ichigo.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More