Home Belgisch BELTOON: HYPER!.

BELTOON: HYPER!.

by Nel Mertens

Het is nog even wachten, tot het eind van deze pas gestarte maand, voor de eerste ep van Hyper! verschijnt. Het jonge, alternatieve rocktrio uit Gent startte met jammen in 2015, toen ze als veertienjarigen elkaar vonden in hun kunstopleiding. Sybe Versluys (zang, drum en koebel), Iskander Moens (zang en bas) en Achiles De Raedt (zang en gitaar) zijn ondertussen versmolten tot een rock-‘n-roll-drietal in maatpak, dat klassieke seventiesrock weet in te pakken met hedendaagse indierock. Deze drie jonge heren met stijl maakten er tuxedo-rock van!

De ep Breakfast verwijst naar ontbijt, Rilatine en ADHD en verschijnt op 22 november, met release shows op 21 november in Charlatan (Gent), op 30 november in Den Trap (Kortrijk) en op 7 december in Den Engel (Terneuzen, NL).

Dat ze geen Rilatine gebruikten tijdens het werken aan Breakfast wordt snel duidelijk als we naar hun pas verschenen single luisteren. Het nummer gaat over de mogelijkheid om alles te doen wat je wilt, te dragen wat je wilt en je te voelen hoe je wilt. Met hun vierde single Cowboy Moves krijgen we alvast een eerste hap van het Hyper!-ontbijt. Een crispy, catchy refrein, scheurende gitaren en een no-nonsensesfeertje dragen dit nummer vingervlug over de snaren met drums zoals je ze enkel bij échte rock-‘n-roll hoort.

Hoewel Hyper! al een beloftevolle rit aflegde, als finalist bij Kunstbende en Steenworp, op Eén in De Ideale Wereld, als winnaar van Rock Rally Wattage, Road Rock en Den Trap Rock Rally, de derde plaats op Oost-Best, een tour door Londen en in Humo’s Rock Rally : volgens ons zijn ze zó hard klaar voor nog méér en nog groter!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More