Home Belgisch BELTOON : HIGH HI.

BELTOON : HIGH HI.

by Bart Verlent

High Hi werd in 2014 geselecteerd voor De Nieuwe Lichting en in datzelfde jaar bereikte de band de finale van Humo’s Rock Rally. Twee jaar later werd de band artists in residence in de Antwerpse muziekclub Trix. In 2017 verscheen hun debuutplaat Island Full Of Gold, dat ze opnamen met Reinhard Vanbergen en Niek Meul van Das Pop. Vorig jaar verscheen de ep Imminent waar het trio heeft gekozen voor een nieuwe sound.

De afgelopen maanden trok de band zich terug in de studio onder leiding van Daan Schepen, die ook samenwerkte met Warhola, Eefje De Visser en Bazart, om te werken aan hun tweede plaat die in de loop van volgend jaar het licht zal zien.

94A9 is de eerste single uit deze nieuwe schijf. Het nummer gaat over de link tussen het ongeduldig vooruitblikken en het weemoedig achterom kijken, over de zin en onzin van nostalgie, over de eeuwige zoektocht naar de oorsprong.

High Hi heeft al een hele evolutie ondergaan. In hun eerste singles brachten ze een poppy shoegaze geluid dat ze met de laatste ep totaal overboord gegooid hebben. Het poppy geluid is gebleven, maar de shoegaze is weg. We horen in deze nieuwe song de invloed van donkere 80’s vibes zoals we die onder andere kennen van de Duitse 80’s legende Propaganda. Is dat slecht? Nee want alles komt terug…

High Hi heeft met deze single bewezen dat ze sterke, catchy songs kunnen schrijven, wij kijken al uit naar meer nieuw werk. Maar nu onze beltoon van de dag!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More