Home Singles BELTOON : HETZE

BELTOON : HETZE

by Pieter Walcarius

Als we Hetze opzoeken in het Van Dale woordenboek komen we bij de betekenis: campagne om haat op te wekken. Dit kunnen we allerminst zeggen van deze band, integendeel dit vrolijke, vriendelijke viertal brengt überpunk van de bovenste plank. Rauwe power muziek die als een trein door onze oren raast.

© Nele Vandermaesen Photography

In het kader van de huidige maatschappelijke situatie, maakten ze een YouTube-clip op de tonen van hun song Gag. Dit nummer is te vinden op hun split album met Dismalfucker. De clip is een tutorial om zelf een mondmasker te maken, helemaal gemaakt in de eigenwijze Hetze-stijl. Gag is een stevige, korte song die nog meer power krijgt door de intense vocals van Eva. Stilstaan op dit nummer, forget it, een instante cafeïne-injectie, dat krijg je in de plaats.

Leuk om te weten is dat ze deze clip gemaakt hebben als teaser om 19 exemplaren van hun lp te verkopen, samen met een button en een handgemaakt wasbaar mondmasker van band totebags.

Dit is DIY recht vanuit het hart want de opbrengst van de verkoop gaat integraal naar een project voor daklozen waarmee die dan mondmaskers kunnen aankopen. Geen evidentie aangezien er grote vraag naar beschermingsmateriaal is bij deze mensen.
Voor de mensen die willen steunen: helaas jullie zijn eraan voor de moeite want alles is vlotjes verkocht op zeer korte tijd. Misschien moet Van Dale de betekenis van het woord Hetze maar eens aanpassen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More