Home Belgisch BELTOON : FAKE INDIANS

BELTOON : FAKE INDIANS

by Didier Becu

Dankzij een windbuil uit de Verenigde Staten is fake één van de meest gebruikte woorden van de afgelopen jaren geworden, maar in de buurt van Antwerpen lopen er zowaar ook fake indianen rond die net een tamelijk briljant plaatje uit hebben. The Pest (want zo heet het werkstuk) werd door ons vakkundig omschreven als “een erg fijne plaat van een viertal dat op magistrale wijze met bakken noise en psychedelica toch aanstekelijke oorwormen weet af te leveren, en aldus ons rockhart weet te reanimeren.”

(c) Fake Indians

Beschikbaar op vinyl via FONS Records en op tape via Gazer Tapes. Een release waar je alles in hoort (The Stooges, Spacemen 3, Sonic Youth en 50.000 andere geniale bands) en die je in één trip uitzit. De plaat wordt nu vrijdag 13 maart in Het Bos voorgesteld met buddies Peuk en Pink Room. Als daar maar geen Corona-uitbraak van komt, en daarmee weet je nu ook dat ook wij flauwe mopjes kunnen verzinnen.

Wij kozen Lidl Fuks als beltoon van de dag. Niet om de Lidl te ambeteren, wel omdat dit nummer een tamelijk geniale adaptatie is van Blindness van The Fall en ook wel omdat wij Fake Indians een machtig groepje vinden!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More