Home Belgisch BELTOON : CROWD OF CHAIRS.

BELTOON : CROWD OF CHAIRS.

by Luminous Dash

Vrijdag verschijnt Mod Kid With Dog, het nieuwe album van Crowd of Chairs. In afwachting brachten de Gentenaars alvast het intense Hollow Thoughts Of Wrong uit, nu gevolgd door Tourist. De nieuwe single sluit perfect aan bij zijn voorganger, met een intense sound die na afloop nog een geruime tijd in je hoofd doorraast.

Crowd Of Chairs

Tijdens de eerste helft van het nummer worden we in trance gebracht door een dreigende drumroffel en baslijn, een gitaar als sirene en een stemvervormer als ware het de duivel zelf die ons bezwerend toespreekt. Een moment stilte leidt het moment in waarop de boel ontploft en loeiende gitaren en vocals even doen denken aan shoegaze, maar die dromerigheid wordt snel weer vergezeld van een laag onheilspellende noise die het oorspronkelijke ritme herneemt.

Tourist belooft alvast veel goeds voor de nieuwe plaat, die vermoedelijk gedrenkt zal zijn in ritmische, bezwerende noise van een band die weet waar ze mee bezig is.

Op zaterdag 22 februari stelt Crowd of Chairs hun nieuwe album voor in de Weekday in Gent, tijdens een instore showcase van sentimental. Nu onze beltoon!

Bram Speleman

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More