Home Belgisch BELTOON : BOI WONDER.

BELTOON : BOI WONDER.

by Astrid Venturuzzo

Boi Wonder hoeft stilaan geen introductie meer. Hun debuutsingle Living Room, die ze uitbrachten in 2018, schopte het onmiddellijk tot de nationale radio en ook de single Whispers, die deze zomer op ons werd losgelaten, ging niet onopgemerkt voorbij. Een vliegende start voor deze jongens uit Sint-Truiden, die nog lang niet van plan zijn om te landen. In maart 2020 komt hun eerste album uit en in de tussentijd krijgen we opnieuw een voorsmaakje met de nieuwe I Like You.

Boi Wonder (c) Pelican Fly

Hun songs schrijven Maxiem Charlier en Jelle Lison met z’n tweeën. Het duo speelt behendig met melodieën, beats, samples en effecten wat leidt tot de reeds gekende verrassingen zoals de vrolijke synthsounds in Living Room en de dansbare bassen in Whispers.

Opvallend element bij de laatste nieuwe I Like You zijn de stemeffecten die gedurende de hele song aanwezig zijn. De song breekt enigszins met de vorige twee releases door een eerder alarmerende, mysterieuze vibe weer te geven. Deze wordt voornamelijk overgebracht door de scherpe, schelle geluidseffecten en versterkt door de zware bassen. Voeg hier dan nog de met autotune doordrenkte stem bij, en I Like You ontpopt zich tot een waardige elektrosong met een duister kantje. Niet toevallig sluit dit perfect aan bij het onderwerp van de song, want hoe vrolijk een songtitel als I Like You ook klinkt, de muziek en ook de lyrics vertellen een ander verhaal. De song geeft de frustraties weer van een introvert die zich niet kwetsbaar durft op te stellen in de liefde (“Even though I would like to say it out loud, I will never say it out loud”) en Boi Wonder is er wonderwel in geslaagd om dit thema naadloos om te zetten in een muzikale bom.

Dat Boi Wonder kan teasen is intussen wel geweten. Bij iedere single die ze op ons afschieten, wordt onze interesse alweer wat meer gewekt en met een drie op drie kunnen we stellen dat onze verwachtingen voor het komende album hoog zijn.

Intussen genieten wij verder van I Like You. Of Boi Wonder zich ontpopt tot de wonderboys die ze lijken te zijn, weten we pas echt in maart 2020, maar intussen kan je de band volgen op Facebook, Instagram en Youtube. En vandaag onze beltoon van de dag!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More