Home Belgisch BELTOON: ABSYNTHE MINDED.

BELTOON: ABSYNTHE MINDED.

by Mark Van Mullem

Het was alweer van 2017 en het album Jungle Eyes geleden dat we nog wat van Absynthe Minded hoorden. Nu kondigt de band voor de lente van 2020 een nieuwe plaat aan en als voorbode werd Mixing The Medicine de wereld ingestuurd.

Absynthe Minded houdt het compact met het nummer dat op 2.48 afklokt. In die korte tijdsspanne hoor je enerzijds vintage Absynthe Minded, en dat heeft alles te maken met het karakteristieke warme stemgeluid van zanger Bert Ostyn, anderzijds klinkt de band een stuk ‘jonger’ of frisser en een tikkeltje anders. Zou dat te maken hebben met de komst van pianist Laurens Dierickx, alsook de onvolprezen Isolde Lasoen als nieuwe drumster? Het wat frissere geluid heeft allicht ook te maken met de werkwijze van de band bij de opnames en productie. De plaat werd opgenomen bij vrienden, zonder veel druk zodat de band in alle rust kon werken. Misschien is het dat wel wat je hoort in het bandgeluid, de complete vrijheid.

Het nummer opent een beetje vreemd met door de mangelmolen gehaalde Oosters aandoende stemmetjes, waarop de stem van Ostyn invalt en je meteen in een typische Absynthe Minded flow belandt. De ‘stemmetjes’ herhalen zich doorheen de song op de achtergrond. Mixing The Medicine klinkt behoorlijk aanstekelijk trouwens. Twee keer luisteren en je krijgt het niet meer uit je hoofd. En eigenlijk gebeurt er best wel veel binnen die twee minuten en achtenveertig seconden.

Mixing The Medicine klinkt dus typisch Absynthe Minded, en toch ook weer niet. Alleszins erg fris en het zal ons benieuwen hoe de rest van de nieuwe plaat zal klinken, maar daarvoor is het nog eventjes geduld oefenen dus. Nu alvast de beltoon van de dag!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More