Home Belgisch BEECH – Back In December (UhmYeahSure)

BEECH – Back In December (UhmYeahSure)

by Wouter De Sutter

De Aalsters-Gentse samenwerking Beech is helemaal terug van nooit echt weg geweest en zet de twaalfde maand van het jaar in met het toepasselijke Back in December. Beech is vooral de muzikale onderneming van ajuin Kristof Souvagie. Gepokt en gemazeld in de nineties ter hoogte van de afdeling US alt rock.

De echo’s van Yo La Tengo, Superchunk en Pavement, om er maar enkele bij naam te noemen, zijn dan ook duidelijk te horen in het veellagige Back In December. Jangling guitars for the people! Geen bezwaar tegen zolang het goed klinkt en dat doet het op complex- en pretentieloze wijze ook. Fijne gitaarlijn, intelligente tekst, knappe finale.

Back In December is de eerste single uit de volgend voorjaar te verschijnen 4-track ep met net dezelfde naam. Wordt uitgegeven independent UhmYeahSure Records, digitaal en op tape, kwestie van de nineties feel nog wat kracht bij te zetten waarschijnlijk. Wat er ook van zij; iets om naar uit te kijken. Die nieuwe Beech hoor en zie je via YouTube.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More