Home Belgisch BE IRVING – Honest Laughter (Eigen Beheer)

BE IRVING – Honest Laughter (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

Be Irving 2.0 laat van zich horen. Na het naamloze debuut in 2017 – een ep vol delicate tunes die meer dan één beluistering verdienden – bleef een hele poos stil rond de band. Tot de voorbije editie van Humo’s Rock Rally.

(c) 2020, Be Irving

Een Rock Rally “like no other” waarin de groep een verdienstelijk parcours reed richting finale. In een akelig lege AB werd wel naast de prijzen gegrepen, ondanks een meer dan behoorlijke podiumprestatie en applaus van de jury. Naast instemmend gegrom achter meer dan één laptopscherm.

De driekoppige bezetting waarin Be Irving zich drie jaar geleden aandiende is verleden tijd want de band gaat al even als kwartet door het leven. Na het vertrek van Nathan Van Kersavond werden drummer/producer Dimitri Defossé and bassist Sylvain Carlier Jr. overtuigd om in te stappen. 

Sindsdien heeft de synthpop van Be Irving een iets vollere klank in huis. Het tegendeel zou bevreemden met een man meer aan boord maar de aanpak is dezelfde gebleven. Net als de voorkeur voor vreemde geluiden in de marge, zoals de single Honest Laughter bewijst.

Het indrukwekkende stembereik van frontman Frederik is een troef en wordt dan ook voluit in de etalage geplaatst op deze worp. Pretentieloze pop met een melancholische ondertoon. Komende lente wordt de tweede band ep uitgebracht en die zal net dezelfde titel dragen als de vooruitgestuurde single. Dat is dan duidelijk. Nu te ontdekken/te beluisteren via Bandcamp.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More