Home Belgisch BAZZ NORMANN – All because of you

BAZZ NORMANN – All because of you

by Stefan Schemmann

We vieren de terugkeer van de indie postpunk alternatieve rockgitaar. Er zijn veel bands die zich weer oriënteren op de stijlen die in de jaren tachtig of negentig vóór grunge de boventoon voerden. Steffi Onderbeek zingt hier over vervreemding en de onmogelijkheid om alleen verder te kunnen. Gelukkig is ze niet alleen. Ze heeft een goede band achter zich.

Bazz Normann hebben met All because of you een aanstekelijk indierocknummer gemaakt dat het in het verleden goed zou hebben gedaan op MTV. In de tijd dat Elastica groot was in Engeland. De zanger is aanwezig, maar de gitaren van Johan Lagaert en Bart Heyman zijn net zo belangrijk voor het nummer. Hun samenspel krijgt al voor de eerste coupletten veel ruimte, zodat ze accenten kunnen leggen.

Naar onze mening heeft Bazz Normann hier een niche voor zichzelf gecreëerd. Ze zijn pop genoeg om de radioluisteraar niet af te schrikken. Maar het refrein is niet zo opdringerig dat de coole indieluisteraars er hun neus voor ophalen. Zijn dit niet de nummers die lang in de playlists blijven staan omdat ze altijd goed klinken? Je kunt toch altijd zeggen: All because of you. Omdat je altijd iemand de schuld kunt geven van je eigen ellende. Het feit dat je alleen maar rondjes kunt lopen omdat je de uitgang niet kunt vinden. Van verliefd worden tot uit elkaar gaan, er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf niet meer te begrijpen. Bazz Normann hebben misschien niet het antwoord op je levensvragen. Maar ze hebben zeker de juiste soundtrack.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More