Home Belgisch BAZART – Maanlicht (PIAS).

BAZART – Maanlicht (PIAS).

by Didier Becu

Om maar meteen een gesloten deur keihard in te trappen, we houden van Bazart. Door de ene verguisd, door de andere opgehemeld tot de nieuwe Doe Maar (over Clouseau hebben we het niet). Een briljant debuut, een iets mindere opvolger. Of hoe het spreekwoord van de geuren en kleuren bij alles steeds maar boven komt drijven. Wat we met de nieuwe single Maanlicht moeten aanvangen is echter iets anders…

De commerciële molen moet blijven draaien en op het einde van deze maand verschijnt de deluxe uitgave van het album 2 met daarop akoestische en liveversies, sessies en een samenwerking met Eefje De Visser. Om de nieuwe cd wat luister bij te zetten verscheen er een nieuwe single: Maanlicht.

Voor de trouwe fans geen verrassing want het nummer zat al een tijdje in de liveset, maar de groep rond Mathieu Terryn wist niet goed wat ze er in de studio mee wilden aanvangen. Uiteindelijk werd aangeklopt bij Cenzo Townshend die al werkte met Editors, U2, Florence & The Machine of godbetert Snow Patrol, en nu is de single een feit.