Home Belgisch BALTIMORE – Feel The Night (Eigen Beheer).

BALTIMORE – Feel The Night (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Wat bezielt een band uit Molenbeersel (bespaar je de moeite, het ligt in de buurt van Hasselt) om zich naar een Amerikaanse stad te noemen? Het antwoord hierop zullen we misschien nooit te weten komen, wel staat vast dat de muziek van deze vijf enorm is gegroeid. Al eens opgemerkt door de jury van De Nieuwe Lichting en dan weet je eigenlijk dat Baltimore op de golven van radiovriendelijke muziek drijft.

Beter dan dat kunnen we Feel The Night niet omschrijven. Een song die vrij sterk aanleunt bij wat Tame Impala op hun doorbraakplaat Currents deed.

De nieuwe van Baltimore is dan ook zo’n song die je na amper een paar luisterbeurten mag catalogiseren als een geboren hit, een onverbiddelijke oorwurm.

Juist, het enige wat nog moet gebeuren is het plaatje gedraaid te krijgen. Of dat zal lukken laten we in het midden, airplay en logica zijn niet altijd met elkaar verbonden. Wel is het voor ons meer dan genoeg om te zeggen dat wanneer deze nieuwe song de maatstaf is van hoe Baltimore in de toekomst zal klinken, we vol verwachting uitkijken naar een album of een ep.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More