Home Singles AVISHAI COHEN TRIO – Videogame

AVISHAI COHEN TRIO – Videogame

by Bart Verlent

Vorig jaar trakteerde contrabassist Avishai Cohen ons nog met het wondermooie album Two Roses, dat hij opnam met het 70-koppige Gothenburg Symphony Orchestra en dirigent Alexander Hanson. Nu kondigt Cohen al een nieuw album aan dat deze lente het licht zal zien. Avishai nam het op met zijn trio waarmee hij vorig jaar nog te zien was op Jazz Middelheim.

© Avishai Cohen

Videogame is de eerste teaser uit de nieuwe langspeler. Het nummer is gebouwd op een vrij monotoon thema gespeeld door pianist Elchin Shirinov. Toch is wat er in stuk gebeurt redelijk magisch. Drummer Roni Kaspi tovert unieke ritmes tevoorschijn terwijl Cohen soms in duel gaat met de piano dan weer afwisselt door de pianolijn over te nemen op zijn contrabas.

Het is meer dan vier minuten genieten van de spanning die in het nummer wordt opgebouwd. Dit trio is zo goed op elkaar ingespeeld dat ze elkaar mooi aanvullen zonder elkaar te willen overklassen. Benieuwd of we Cohen dit jaar terug zullen zien op Belgische podia.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More