Home Belgisch AUGUSTIJN – Mijn Land

AUGUSTIJN – Mijn Land

by Bart Verlent

Tijdens de quarantaineweken hield Augustijn Vermandere zich bezig met bekende nummers coveren in het West-Vlaams. Songs van Buddy Holly, Sting, Fountains Of Wayne, The Police en zelfs het irritante Dance Monkey van Tones And I kregen een bijzondere bewerking. Ook zijn nieuwe single is een cover en dan nog wel voor de eerste keer van een nummer van zijn vader. Een speciaal cadeau voor zijn pa’s Vaderdag. Een moedige keuze aangezien er altijd vergelijkingen zullen gemaakt worden met de originele versie.

(c) Augustijn

Mijn Land is afkomstig uit het album Als Ik Zing uit 1984 en is niet echt een heel gekend nummer van Willem Vermandere. Maar het is één van Augustijns favorieten, vooral voor de zin: ‘In een land zonder liedjes daar woon ik niet’. Op het origineel horen we een subtiele gitaar, accordeon en fluit. De nieuwe versie heeft een heel sobere aanpak. We horen enkel de klanken van een keyboard, strijkers, af en toe handclaps en natuurlijk de ingetogen stem van Augustijn.

Neen, we kunnen de twee versies eigenlijk niet vergelijken want beide songs hebben hun eigenheid. De nieuwe versie moet echter zeker niet onderdoen voor het origineel van senior Vermandere. De song blijft pakkend en de sombere aanpak laat de tekst nog meer naar voren komen. Willem mag trots zijn op zijn zoon, Augustijn weet hoe hij kan ontroeren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More