Home Singles AUGUSTIJN – Hypochonder (Eigen Beheer)

AUGUSTIJN – Hypochonder (Eigen Beheer)

by Hans Verhoeven

Zijn naam klinkt als een streekbier, wat het waarschijnlijk ook is in het rijke Vlaamse bierleven, en over zijn achternaam gaan we het niet hebben.
Want Augustijn heeft wel al wat bewezen, en hij doet dapper voort met Hypochonder, de nieuwe single.

Zomerse beats, zeebriesje tot hier vanuit zijn woonplaats, Oostende. Het waait ons toe maar erg beklijvend is het allemaal niet. Hypochonder heeft een geweldige tekst (zou graag wat citeren maar dan moeten we professionele ondertitelaars betalen en daar hebben we het geld niet voor), alleen heb ik het gehad met die streektaal. Niet met streekbier!

Het is: maak plaatjes voor je vrienden en blijf zingen in je dialect. En blijf dan daar. Of: maak plaatjes voor iedereen en stop met de gimmick van het dialect.
In Augustijn zit veel meer dan dit. Hij kan onze grootste Vlaamse zanger/songschrijver worden maar zal op radiozenders blijven opgevoerd worden als rariteit uit Bachten de Kuppe. En hij is veel meer waard.

Niettemin: geen slechte single al waait hij zo weg in de zeewind. En wees vooral geen hypochonder. Ga niet naar de dokter. Drink een streekbiertje.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More