Home Singles AMONGSTER – If It Was Light (V2 Records)

AMONGSTER – If It Was Light (V2 Records)

by Bart Verlent

Het laatste album van Thomas Oosterlynck, alias Amongster, dateert alweer van 2019. Het werd dan ook hoog tijd dat we nog eens nieuwe muziek kregen van deze talentvolle kerel. In 2020 was er nog de ep A New Arrival waarop hij akoestische versies bracht van het album dat het jaar voordien het licht zag. Dit jaar komt Oosterlynck met een nieuw album dat inblikte met Brecht Plasschaert (Mortier, Yúrt, Marble Sounds…) achter de knoppen.

© Amongster

If It Was Light is het eerste voorsmaakje uit de nieuwe plaat en is een nummer vol troost voor diegenen met een warm hart, omdat zij al lang genoeg getest worden.

Deze song begint ingetogen met een akoestische gitaar en een oude typemachine, stilletjes aan komen stevige soundscapes en samples van spelende kinderen het nummer mooi opvullen. Bij het refrein barst het nummer open met brede, warme arrangementen.

Amongster heeft er weer een warme compositie bij die niet echt vernieuwend is maar toch heel nieuw en zeer vertrouwd aanvoelt. Laat die andere nieuwe songs maar snel komen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More