Home Singles ALPS. – Horizon 2022 (PIAS)

ALPS. – Horizon 2022 (PIAS)

by Bart Verlent

2023 wordt het jaar waarin Alps. hun grote terugkeer aankondigt. Na twee jaar stilte en een paar straffe singles komt op 7 april eindelijk de debuutep uit van het zestal. Die ep hebben ze ingeblikt samen met Thomas Valkiers (Xink, The Haunted Youth, Meltheads, Hi High…). Hij stond in voor de mix en de productie en gaf de nummers een broeierige, hypnotiserende sfeer mee.

© Alps.

Horizon 2022 is het tweede voorproefje uit de ep en werd geïnspireerd door de beelden van duizenden woedende vrouwen in Polen tijdens een pro choice betoging nadat een reactionaire abortus wetgeving werd goedgekeurd door het parlement. Het nummer gaat over het keurslijf waar vrouwen vandaag nog steeds in gedwongen worden door mannen in een machtspositie; over vrouwen die het gehad hebben met het patriarchaat en zich luidkeels verzetten tegen alle vormen van seksueel geweld.

Het nummer heeft een ietwat door kraut beïnvloede intro. Daarna wordt het knap opengetrokken door stevige gitaren en jachtige drums. Broer en zus Jesse en Maja De Belder wisselen de vocals af wat zorgt voor een frisse dynamiek. Op het einde krijgen we een stevige climax die trompettist Wannes Minne nog eens extra in de verf zet.

Je hoort in deze single duidelijk dat Alps. er klaar voor is zich volledig te gooien. De energie en motivatie druipen gewoon van deze knappe track. Nog een maandje wachten en we krijgen hopelijk meer van dit soort overtuigende tracks.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More