Home Singles ALLEN TEMPLE – Red Is The Rose

ALLEN TEMPLE – Red Is The Rose

by Bart Verlent

Allen Temple is een singer-songwriter uit Gent, wiens muziek doordrenkt is met de invloeden van de rijke Keltische tradities en de diepe onstuimige emoties van de zee, maar ook met diep contemplatieve rust. Zijn vader is afkomstig van het Noorden van Engeland, zodat Temple reeds van jong af verbonden was met de Britse eilanden en hun diep prehistorisch rijkdom.

© Karim Hamid

Na een spontane jamsessie met een Bretoense percussionist ging Allen op zoek naar een muzikant die udu (een traditionele Afrikaanse kruik van gebakken klei) bespeelde om zijn debuutplaat in te blikken. Hij vond in Robbe Kieckens (Myrddin, Compro Oro,…) een trouwe bondgenoot, terwijl Frederik Segers (PJDS, Sioen) de productie voor zijn rekening nam, zodat we binnenkort het resultaat kunnen beluisteren op Temple’s debuutplaat Anam Na Mara.

Red Is The Rose is de eerste single van het album en is tevens een oud Keltische ballade waarvan de melodie teruggaat tot de achttiende eeuw. Het is een nummer over het heilige huwelijk tussen de mens en de aarde, de diepgaande liefde voor de natuur en de onwrikbare verbintenis van een volk met het land.

Allen heeft van deze traditional een mooie versie neer gezet. Hij komt hier dicht in de buurt van Luka Bloom met zijn mooie warme stem.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More